We zijn er.......
Blijf op de hoogte en volg Harmen en Maik
05 Februari 2008 | Israel, Jeruzalem
We zijn er! Dat mag wel gezegd worden. Vliegen is heel handig en tijdwinstgevend. Bij EL AL (dé Israëlische vliegmaatschappij) gaat dat niet geheel op. Op schiphol werden wij flink door de screen gehaald. Maik heeft drie verschillende beveiligingsmensen moeten overtuigen van zijn goede bedoelingen van deze reis. Maik ziet er ook wat verdacht uit natuurlijk. Ook onze bagage moest er meerdere malen aan gelogen. Ergens in een aparte ruimte werden alle spullen apart bekeken en besnuffeld. Toen ik naar links keek, zag ik hoe een man op zeer onorthodoxe wijze een tas van zijn inhoud ontdeed. Toen wij op luchthaven Ben Gourion onze tassen open maakten bleek dat ook gebeurt te zijn met onze tassen. Al de mooi gestreken overhempjes zagen eruit of ze net een bomaanslag hadden overleeft..
Harmen z’n zwager was met een aantal andere journalisten ook met de zelfde vlucht onderweg naar Israël. Zij boden aan om ons af te zetten –met hun huurauto- bij de instelling waar wij ook gaan wonen. Prima geregeld. Dik een uur na geland te zijn op Tel Aviv stonden we voor ons vrijwilligershuisje in Jeruzalem. Wij werden welkom geheten door een fantastische vrouw (een soort protestante non) die de helft van het kalenderjaar besteed aan vrijwilligerswerk hier bij Elwyn in Jeruzalem. Er zitten in het huis nog twee andere meisjes. Een Duitse en een Tsjechische. Deze meisjes waren zichtbaar uit het veld geslagen door onze komst en waren een beetje verlegen. Wij begrijpen dat natuurlijk en gaan hier verder heel nuchter mee om…
Inmiddels hebben wij ons hok ingericht, het 3e bed op onze kamer verheven tot bank en zijn we nu aan het genieten van een overheerlijke Sultana. Zo meteen maar eens slapen en dan morgen kijken of er een beetje te ontbijten valt hier. Ook krijgen we morgen nog een rondleiding over het terrein, gaan we zien waar het internet zit en gaan we waarschijnlijk Jeruzalem nog even bekijken.
Inmiddels hebben we de eerste nacht gehad. Best pittig! Maik slaapt in een roze bedje waar hij aardig in past. Harmen heeft met zijn lengte wat meer moeite om in een soort kinderledikant te slapen. Alleen de foetushouding biedt uitkomst… Verder is elke beweging op het plastic, krakend matras reden om er toch even wakker van te worden. Ach, alles went. 3 maanden zijn ook zo voorbij :)
Gister werden wij hier afgezet door de journalisten die bij het handdrukken tegen ons zeiden: bedankt dat we jullie hebben kunnen dienen. Wij hopen dit over 3 maanden ook te kunnen zeggen tegen de bewoners hier van Elwyn.
Mensen wij vinden dat wij heel goed bezig zijn door nu al een blog te schrijven. Wij kunnen de garantie nog niet geven dat we het met dit tempo blijven doen. We doen ons best.
Laila tov
De vriendjes.
05 Februari 2008 - 17:24
Amanda:
Hallo vriendjes!
Nouuuu wat een gezelligheid al meteen.
Zet 'm op daar he? Laat je niet gek maken :P.
Greetzzzz Aman -
05 Februari 2008 - 17:30
Klapwijk:
lekker hor die nuchterheid :P vooral met 't bed moet je 't dan ook niet te nauw nemen..haha
succes met alles jongens!! -
05 Februari 2008 - 17:52
Maarten:
Hey vriendjes.. Blij dat jullie goed zijn aangekomen en dan ook al zo'n snelle blog... netjes hoor..
Hey vriendje Maik.. Als je nou niets kan slapen.. Denk dan aan de koude nachten bij mij boven :)
Dan komt het vast goed...
Good luck guys!
(K) -
05 Februari 2008 - 18:15
Stentler:
Hee witter en vriendje
heel veel succes en plezier daaro en uitkijken voor die martelaren he:P:P -
05 Februari 2008 - 18:19
Wino:
he kerels geweldig dat jullie goed aangekomen zijn en zo vriendelijk zijn ontvangen.
het maakt me blij zo snel al van jullie te horen. ik hoop dat jullie een gave en indrukwekkende tijd tegemoet gaan. en ik zie uit naar het volgende verslag =)
dikke knuffels. -
05 Februari 2008 - 18:23
Vriendinnetje Ca:
Vriendjes,
Wat goed om de foto's te zien, super! Probeer maar regelmatig blogs te schrijven, want talent hebben jullie wel ;) geweldig!
Jongens, nog vanuit het Nederlandse genietse; het weer hier is namelijk heel bagger!!
En ehm, jullie hebben toch niet al de zevenarmige kandelaar gejat hé van de Joden. Zie namelijk zo'n kandelaar op de foto in de huiskamer staan...
BLESS! Knuffeltje van Ca -
05 Februari 2008 - 18:51
Pa Van Ca:
Nou, Witter dan heb je inderdaad een verdacht koppie of was je zo nerveus?
Ziet er allemaal goed uit, wordt nu tijd om eens wat te gaan doen dacht ik zo.
Succes met de missie en de groeten! -
05 Februari 2008 - 19:08
Ca's Bro:
Hey vriendjes, leuk om te horen dat jullie goed en wel zijn aangekomen! Heb me de scheures gelachen om die foto's en jullie blog, ga zo door zou ik zeggen..
Geniet van jullie tijd daar en dat jullie goed werk mogen verzetten daar!
Groetjes en tot lezens, Jan. -
05 Februari 2008 - 19:49
Ugly:
Zorg nou niet dat je door die foetushouding je knie nog meer belast. Helaas kon mijn massage niet meer plaatsvinden, realiseer ik me nu ineens.
Heeft de onorthodoxe manier van uitpakken op t vliegveld niet toevallig geleid tot de verdwijning van de brief van lilian? (dit vraagt ze) Mooi zo, dat jullie opgewekt klinken over de eerste dagen. Tot strax.
Liefs ik -
05 Februari 2008 - 19:59
Siem:
hoi vriendjes
leuk om gelijk een indruk te hebben van jullie verblijfplaats.zou maar op de grond gaan pitten.je had het toch over sneeuw????
fijne tijd mannen,God bless you -
05 Februari 2008 - 20:33
Ca's Zusje :
heee wonen jullie in een gevangenis ofzo hahahaa.. maar super leuke foto's :D..
maar heel veel plezier daar hè!!
groetjes Jacoline -
05 Februari 2008 - 21:57
Kerdel:
Hey jongens!
Doe jullie best daaro, veel succes en plezier! En Harmen, let een beetje op Maik, hij heeft soms bijzondere aandacht nodig. Flink knuffelen kan wel eens helpen ;-)
Mazzel, Pat -
06 Februari 2008 - 07:11
Ro:
Super dat het allemaal goed is gegaan! Moest ook wel lachen om jullie eerste blog, ga zo door!! Heel veel plezier daar enne.. post nog wel ff een fototje van die dames he :D
Groeten uit Rotterdam
Ro -
06 Februari 2008 - 09:17
Tante Thea:
Hoi vriendjes,
Wat leuk om al zo snel wat van jullie te lezen en te zien.
Samen gaan jullie het vast redden daar.
Succes en een fijne tijd toegewenst!
Groetjes Oom Kees, Tante Thea en de neefs. -
06 Februari 2008 - 10:30
Tante Marjolein:
Ha vriendjes!
Wat een heeerlijk stukje hebben jullie geschreven. Zo te horen zijn jullie echt aan elkaar gewaagd. Veel plezier en goed je oefeningen doen he Harmen!
Liefs, Marjolein -
06 Februari 2008 - 10:37
Dawson:
Ook ik vind dat jullie heel goed bezig zijn met julli eerste blog. Ik hou het in de gaten. Sjaloom!
Anton -
06 Februari 2008 - 10:39
Dawson:
Trouwens, ook de groetjes aan Guusje XTC...
Anton -
06 Februari 2008 - 14:38
Miranda De Jeu :
Hoi wat leuk om zo een beetje mee te kijken en lezen wat jullie daar mee maken ben blij dat alles goed is verlopen
Knuffels van je oom/tante en neefje -
06 Februari 2008 - 15:35
Henk-kitty:
hallo vriendjes, dat was toch wel snel en comfortabel ik hoop dat jullie een mooie tijd voor jullie wordt, maak er wat van zodat ze blij met jullie zullen zijn ik zal de blog volgen ben benieuwd naar jullie werkzaamheden
groet en een knuffel -
06 Februari 2008 - 16:37
Ca:
Vriendje, hang jij morgen de slingers op voor vriendje omdat hij dan jarig is? ;) Maak er een mooie dag van!! -
06 Februari 2008 - 17:25
Vriendjes, waar blijft het 2e blog? -
06 Februari 2008 - 20:09
Heleen,carien En Jan:
hey,
fijn dat je zo'n goeie reis heb gehad en dat je veilig bent aangekomen. alvast gefeliciteerd met je verjaardag.
groetjes -
06 Februari 2008 - 21:03
Arafat:
He ouwe Filistijnen,
Mooie verhalen daar uit dat explosieve landje. Hou jullie haaks tussen al die bomgordels. En Maik alvast gefeliciteerd voor morgen.
Jacob en Willemien -
06 Februari 2008 - 21:22
Chelle:
Goed bezig gozers!!
Leuk Harmen om je ff gesproken te hebben :) is altijd goed he!?
Afscheid ging wel beetje snel maar jah ik gaf mezelf maar 2 sec ipv wat jij geeft 2 min.. Verschil moet er zijn he ;)
Hey heb Nemrah, heb je een telefoonnummer daar? Zo ja zou je me die dan kunnen mailen?
Nou hoop snel op volgende blog ;) is goed om te pushen en de druk te verhogen hierover, dat begrijp je natuurlijk wel want t kan niet zo worden als toen op dushi Korsou.. Geintje! Hey veel plezier komende week en tot snel spreeks!
Oh en Maik ik lees dat je morgen jarig bent: alvast gefeliciteerd en shaloom en Gods zegen over je nieuwe jaar :)
Liefs xx -
07 Februari 2008 - 02:45
Annet:
heeey harmen , en weer ben ik niet de eerste..
maar ben weer na chelle...hoe krijg ik dat toch voor elkaar he.
vandaag zijn we naar daaibooibaai geweest. weer met een heel stel. ik blijf julie echt missen hoor.
maar ja zo gaat dat hier...het is komen en gaan. en julie zijn gekomen..en ook weer gegaan...
en nu zit je helemaal in Israel....
wauw!!!
begrijp dat je vriendje jarig is morgen..
gefeliciteerd jongen..
maak er een mooie dag van..
heel veel groetjes...
07 Februari 2008 - 11:55
Janneke:
Eey heren,
heel heel goed dat jullie vielig aan zijn gekomen!!!!
Ach joh en die bedden dan maar even jezelf oprollen inderdaad, julie zijn toch wel flexibel??
Maar goed even wat anderst: GEFELICITEERD MIKE!!Fijne dag en geniet ervan daaro...
kusje en groetje Janneke -
07 Februari 2008 - 12:42
Debby:
Heey lieve vriendjes!
echt super dat jullie veilig zijn aangekomen! hou de blogs goed bij want ben erg benieuwd naar de resultaten van jullie missie;)
dikke knuffel en liefs Debby -
07 Februari 2008 - 12:45
Debby:
o ja gefeliciteerd maik!!!(K):P -
07 Februari 2008 - 13:01
JOELENWIETS:
MAIK: GEFELICITEERD, T feestje komt nog wel, nemen wij aan!:P. Hoop dat je t daar een beetje gevierd hebt!
Harmen, ook jij natuurlijk gefeliciteerd met vriendje, wel goed voor m zorgen he, hij is nog maar zo jong!
Mannen, hier met de vrouwen is het prima! Wij zitten in een hotelletje dat wat paupertjes is, maar wel warm water! (als we stroom hebben). Verder vermaken wij ons; door de toerist uit te hangen en de organisatie bezocht te hebben! T is hier fantastisch! Het ga jullie goed! Dikke zoen van ons! -
07 Februari 2008 - 14:14
Vriendje's Mama:
Mike van harte gefeliciteerd en een gezegend, gezond en leerzaam nieuw levensjaar toegewenst.
Heb je vanmorgen een ontbijtje op bed gehad van vriendje?
Groeten van ons. -
07 Februari 2008 - 15:55
Ca's Zusje:
Maik!!!!!!! :D :D
gefeliciteeeerd met je 23e verjaardag hè hahaaa ik hoop dat je daar beetje leuke verjaardag hebt en dat je je beetje jarig voelt hahahaaa.. wij zijn net terug van dagje weg, want vanochtend vroeg in de ochtend (3 uur haha) gingen we carina wegbrengen naar schiphol.. en schiphol is echt groot! pff hahaa mn pa zei da the twel een doolhof leek hahhaa.. maarehmm toen hadden we conny en carina uitgezwaait en daarna gingen we daar nog even drinken ennehmm de auto zoeken hhahaa.. en dáárna gingen we nog naar breda winkelen (en ik leek nog steeds op een mummie omdat ik super moe was) ennehmm om 2 uur wouden we nog even naar de ikea in breda maar die konden we niet vinden hahaahaaa.. en toen gingen we naar mores in hulst en hebben we een lamp gekocht voor in de kamer, je weet wel zo'n hanglamp haha.. njah en toen gingen we maar is naar huis. En nu ben ik eindelijk thuis met 2,5 uur geslapen en dan moet ik gaan koken hahaa .. nou eigenlijk bood ik me aan want ik heb zin in lasagne en dat wilt mn moeder niet klaarmaken dus doe ik het maar hahaha lief he hahaa.. maarehmm op schiphol hadden we trouwens ook nog vliegtuigen gekeken en die zijn eigenlijk best wel groot haha ik dacht dat die wel ietsjepietsje kleiner waren ofzo hahaa maarjaaa ik ga nu hoor doeeixxhvjullie ;) -
07 Februari 2008 - 17:08
Maarten:
Gefeliciteerd, gefeliciteerd, o wat zijn we blij.. Gefeliciteerd gefeliciteerd. Er is er 1 jarig en dat is Maik!
Er is alweer een jaar voorbij.. En voor een jarige zingen wij.. Gefeliciteerd, gefeliciteerd, hiep hiep Hoera!
Fijne dag pik! -
07 Februari 2008 - 17:24
Gerry:
Mooi dat jullie er zijn en leuk om jullie zo te volgen. Succes en leuke tijd nog daar.
Gr. -
07 Februari 2008 - 18:26
Ca's Bro:
Hey Maik van harte gefiliciteerd he!! Je hebt het natuurlijk weer zo geplant dat je al je zuur verdiende centjes niet aan gebak en dat soort fratsen hoeft te spenderen, maar daarom niet minder van harte gefeliciteerd hoor :D Doen we het gewoon nog een keer over zodra je terug bent.. Had nog wel een vraagje; hoe heb je die guusje van jou het land in weten te smokkelen?? Valt die niet onder de bedreigde diersoorten?
groetjes daar he! -
07 Februari 2008 - 21:32
Ca's Bro-tje:
HOI maik :D
beetje leuk daar? en gefeliciteerd he met je 23e verjaardagje :P khoop dat je je niet gaat vervelen daar en me weer snel gaat missen :D:D groeten ik